Edvins Kängor

Hem » Uncategorized » Säg ”klimatsmart” en gång till och jag kräks

Säg ”klimatsmart” en gång till och jag kräks

Kategorier

Annonser

Lågenergilampor är bara ett av alla miljösparande påfund som vi blivit hänvisade till i en tid där ”klimatsmart” är ett av de mest politiskt korrekta orden som man kan svänga sig med.
Jag har försökt, har köpt en del lågenergilampor, men trots löften om tusentals timmars brinntid så smäller dom sönder på löpande band. Håller inte ett dugg längre än vanliga lampor.
Jag köpte till utebelysningen en lampa med skymningsrelä, som alltså skulle tända själv vid mörkrets inbrott. Fungerade jättebra! I tre dagar. Sedan dess har lampan lyst dygnet runt. Det är ju i och för sig fantastiskt att den fortfarande lyser. Den hade ju kunnat slockna för evigt också…
Priset på lågenergilampor verkar inte ha sjunkit. Jag såg bara häromdagen en lampa som kostade 159 kr. Vem vågar ta risken att köpa en sån, om den nu inte håller längre än en vanlig lampa? Man undrar, är det guld i dom?
Nej men givetvis finns det någon inflytelserik företagare som tjänar multum på dessa lampor. Kanske finns det också någon politiker som får sin del av kakan. Företagare, klimatforskare och politiker, som kanske till och med har bra kontakter med WWF och andra miljöorganisationer som hårt propagerar frågan?
Klimatet har blivit ett dyrt spöke för våra politiker, som än en gång fastnat i miljörörelsens fälla.
Såg häromdagen i en kommentar i en annan blogg en länk till en norsk artikel, där man hävdar att klimathotet är en bluff, och att det är kosmisk strålning som styr jordens klimat, koldioxidutsläppen har inget med klimatet att göra. Detta anses bevisat, och man undrar nu varför inte politikerna och forskarna inte låter nyheten komma ut.
På ett sätt förstår man ju. Det måste vara miljarder och åter miljarder som plöjts ner i klimatbefrämjande åtgärder.
Man förväntar sig ju att kunna lita på forskare och vetenskapsmän, eftersom de borde stå högst avseende kunnande och alltså kan inte ifrågasättas annat än av andra forskare…men kan man det? Lita på forskningen alltså?
Här står tydligen ”ord mot ord”.

Vem vinner då? Jo, det gör den som presenterat vad folk vill höra – eller den mest vedertagna sanningen. Eller som i fallet med klimatet, där det inte finns någon annan rimlig lösning, än att fortsätta på den inslagna vägen. Det finns väl ingen politiker som skulle erkänna att man haft fel, och att alla miljarder som lagts på ”klimatsmart” tänkande och görande – är kastade i sjön?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: