Edvins Kängor

Hem » Uncategorized » Ny bluff från WWF – och media gapar och sväljer

Ny bluff från WWF – och media gapar och sväljer

Kategorier

Annonser

Jaha. Idag har de flesta medier, på WWF:s uppdrag, kört någon jävla snyftvals om att vi har förbrukat årets ranson av naturresurser, ungefär som när kommunen använt alla pengar för vinterns snöröjning redan i november, fast i det här fallet kavlas budskapet ut i någon sorts dyster begravningsstämning:

”Världsnaturfonden WWF meddelar att vi på tisdagen använder de sista förnybara resurserna för i år. Från och med onsdag lever vi i princip på lån.”

Fy fan, vilket dravel! TRAMS!

Meningen är förstås att vi ska stå med mössan i hand och skämmas och rodna under lugg, och naturligtvis räknar WWF med att kunna kamma hem ytterligare några miljarder som nån sorts kompensation för eftersatt miljösamvete. Och Klimatkompensera, som de där pinsamma MP-damerna i Kalmar…

” WWF räknar varje år ut hur vår konsumtion förhåller sig till de resurser jorden har.”

Jaha, och det ska vi tro på? Hur FAAN kan man räkna ut det, och hur vet man att de har räknat rätt?

Var är källkritiken? Vi förväntas svälja betet, utan att för ett ögonblick reflektera över att vad som presenteras i en forskarrapport helt och hållet beror på vem som har beställt den, och vem som har gjort den.

Vad fan ska man kunna vänta sig från WWF? Att världen håller på att bli bättre, att naturresurserna ökar och kommer att räcka bra mycket längre än man tidigare trott?

Nä du, det blir nog samtidigt som det blir två torsdagar i veckan…

På Radio Kalmars redaktion låter man som hundvalpar som tagits på bar gärning med att pissa inne och nu saknas inte den sedvanliga rädslan över att tycka något som man kanske blir tvungen att stå för, utan nu radas det ena förslaget efter det andra upp om hur vi ska minska slöseriet…cykla mera…hissa segel istället för att köra med utombordaren…köpa ekologiskt…

Det klart att vi ska tänka på miljön och naturresurserna, men snälla ni, vi behöver inte dansa efter WWF:s pipa…det räcker med lite helt vanligt jävla sunt bondförnuft.

Läs gärna kommentarerna efter artikeln som länkas i inledningen. Som tur är, verkar inte alla ha gått på bluffen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: