Edvins Kängor

Hem » Uncategorized » Älglöss som klimatpropaganda

Älglöss som klimatpropaganda

Kategorier

Annonser

Älgfluga, hjortlusfluga, älglus. Det pratas mycket om varg nuförtiden, men frågan är om inte de här vidriga krypen skrämmer mer folk ur skogen än vad vargen gör. Min hustru är paniskt förskräckt för dessa djävulens påfund som effektivt förtar glädjen från svamp-eller bärplockningsutflykten i skogen.

Det karaktäristiska surrandet, prasslandet från de löst sittande vingarna och känslan av de kalla klibbiga fötterna mot huden är inte att ta miste på när man en gång har råkat ut för en attack.

Märkliga jävla djur, som förefaller vara snabbare när de kryper än när de flyger!

I stort sett omöjliga att få tag på när de kryper in i nackhåren eller skäggstubben. Och skulle man lyckas, så är de i stort sett också omöjliga att få död på.

Bäst när man tror att flugaset trots allt insett sitt misstag och gett sig iväg för att leta rätt på en älg istället, sticker det till i nacken!

En del håller sig gömda, och kryper fram först när man ligger i sängen. Skulle de då få för sig att fruns blod smakar bättre så kan jag lova er att hustrun bittert ångrar att hon blev jägarhustru och man får vara glad om man får vara kvar inomhus…

I Barometern finns idag en artikel som handlar om att hjortlusflugan breder ut sig, och se på fan, om inte klimatet uppges vara orsaken till detta också:

Hjortflugan var tills för tio–femton år sedan inte särskilt utbredd i vårt land.

– Den fanns huvudsakligen i två områden, ett i sydöstra och ett i mellersta Sverige, men har sedan brett ut sig i alla riktningar, säger Dave Karlsson, entomolog på Station Linné på Öland.

Expansionen är sannolikt en följd av det varmare klimatet, men fler värddjur kan ha bidragit och kanske också förändrade beteenden hos hjortflugorna själva.

”Sannolikt” står det. Man ”tror” alltså. Här får vi ingen källhänvisning. Eftersom det handlar om vår tids mest vedertagna och populistiska sanning, så anses väl det inte behövas. Jag tycker det är förjävligt. Forskare och media tillåts likt gödselspridare på Kalmarslättens åkrar sprida skräckpropaganda om hur isbjörnar drunknar, havsnivån stiger och klimatdjävulen kommer att ta oss. Ingen vågar ens tänka tanken på att ifrågasätta. Fy fan.

Annonser

2 kommentarer

  1. CirqueDuSedell skriver:

    Va faan! Har haft en sån där jävla fluga på mig dagligen sista dagarna efter skogspromenad! Trodde det var nån slags spindeljävel som utvecklat vingar. Vidriga är vad de är!! Tack för upplysningen också 🙂

  2. edvinflastrom skriver:

    Välkommen till Verkligheten. Jag brukar säga att livet aldrig mer blir som det har varit när man fått barn. Detsamma bör gälla efter insikten att dessa vidriga varelser finns i skogen…ett tips; Sök INTE på ”Google Bilder”, efter ”Älglusfluga”. Det blir ingen rolig vetskap att man haft en sån under kläderna…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: