Edvins Kängor

Hem » Uncategorized » Rätt upp i krysset

Rätt upp i krysset

Kategorier

Annonser

GK-redaktionen ger idag ett halvt löfte om att leverera ett skruvat fotbollsinlägg under tiden som Jonny  tagit time-out.

Låt oss se om man på GK-redaktionen är beredd att springa på en lång boll från Edvins högerkänga.

Barometern har ju på förekommen anledning den senaste tiden konverterat sig själv till en ren fotbollstidning, och otaliga spaltmeter har tryckts om KFF:s båda ikoner som nu väljer att sluta i klubben. Jag tänker naturligtvis på tränaren Nanne Bergstrand och spelaren Henrik Rydström.

Egentligen har jag inte mycket till övers för varken fotboll eller Kalmar FF, ett lag som i lokal media under lång tid framställts som något jävla världslag även under de perioder man inte ens lyckats klamra sig fast i högsta serien. Och jag måste erkänna att jag är jävligt trött på tjocka försäsongsbilagor i Barometern om klubbens årliga träningsläger i La Manga eller vad fan det heter där man kan läsa om alltifrån vilken skostorlek spelarna har till vem som släpper de suraste fisarna.

Men. Som den lokalpatriot jag ändå är, är jag inte sämre än att jag faktiskt kan ge laget lite cred för att under de senaste åren etablerat sig som ett allsvenskt topplag. Och det är till stor del Rydströms förtjänst. Det var han som visade vägen. Och tro det eller ej, det har ingenting med hans kvalitéer som fotbollsspelare att göra.

Tänk efter själva. Det var i ungefär samma veva som Rykan rakade av sig håret, som kurvan började peka uppåt för FF. Vad var det som hände?

Jo men det är väl uppenbart!

Det gick upp för laget att fotbollsmatcher vinns genom att göra fler mål än motståndarlaget, och inte genom att se snyggast ut i håret!

Rydström gick i bräschen, slängde det fåniga hårbandet och 90-talsfåfängan åt helvete, och laget började lira boll i stället. Och så gick det som det gick. Svenska mästare 2008. Med rakad skalle har man lättare att koncentrera sig på spelet, helt enkelt för att man slipper fundera på om luggen ligger snyggt. Jävligt enkelt, och någonting för Nanne att ta med sig till nästa uppdrag, i stället för det där mentala New-Age-flummeriet.

Nåväl, med detta vill även jag tacka herrarna Rydström och Bergstrand för vad ni gjort för regionen. Även om jag egentligen ger blanka fan i vad som händer i fotbollsvärlden. Lycka till i fortsättningen.

Edvin

Annonser

1 kommentar

  1. […] Edvin undrar i ett inlägg för en tid sedan om vi är pigga på att ”springa på en lång boll från Edvins högerkänga” En höger är förvisso aptitligare än en vänster, fast det är väl oftast en tung Center som hittar målet. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: