Edvins Kängor

Hem » Uncategorized » Monica Z på stupstocken

Monica Z på stupstocken

Kategorier

Annonser

Åhlens får krypa till skamvrån och tvingas dra tillbaka julkatalogen för 2013, på grund en tanklöst publicerad bild, som kan liknas vid en nidbild. Det handlar om två svarta barn, gjorda på så kallade pärlplattor. Leksaker, alltså.

Strax efter att jag hört nyheten i bilradion spelar P4 Monica Zetterlunds ”Gröna små äpplen”…vilket påminner mig om min senaste Monica Z-upplevelse för några dagar sedan, då hon sjöng den svenska versionen av ”As time goes by”….men vänta nu, ett kort jävla ögonblick! Vad sjöng hon? Hon sjöng väl inte….? Jo! Hon sa ”negrer”…!

Houston, Stockholm, we´ve got a problem! Monica Zetterlund sjunger ju för fan ”NEGRER”! Plus en massa andra fördomar mot gulingar och ryssar.

Hörni. Vad fan gör vi nu? Den här låten måste ju bannlysas, för det första. NU.

Ska vi tvingas offra vår nationalikon Monica Z på det fördomsfria Sveriges politiskt korrekta altare?

Kan vi?

Vill vi?

Vågar vi?

Vi måste. I konsekvensens namn så måste vi. Och vad kanske ännu värre är…det var Hasse & Tage som skrev den svenska texten. Sverige måste ta avstånd från och förneka Hasse och Tage. Fattar ni?

Astrid Lindgren

Kalle Ankas Julafton

Negerbollar

Tintin

Barna Hedenhös. Och nu Hasse och Tage, och Monica Z.

Fler huvuden kommer att rulla. Var så säker.

Jag har funderat. Man får inte äga ”neger”. Inte ”svart”. Får man säga ”mörkhyad”? Ja, kanske. Vad är motsatsen? ”Vit”?

Kan vi ha kvar det ordet? ”Motsats”?

Får man säga ”vit”? Vad händer den dagen då någon känner sig kränkt eller nedvärderad av att bli kallad ”vit”? Eller ”afrikan” eller ”fransos” eller ”heterosexuell” eller ”kvinna”? Eller ”hen”?

Hur sjutton gör vi då?

På vår väg mot en fördomsfri, värderingslös och millimeterrättvis värld har vi skapat ett samhälle där en grå, anonym tillvaro eftersträvas där alla givetvis är exakt lika mycket värda.

Bra va? Ingen kränkt och ingen glömd!

Karusellen går! Hoppa på gott folk. 10 för de stora och fem för de små! Nä förresten, samma pris för alla så klart! Kvinnor och barn först! Nej det går ju inte! Vi måste kvotera förstås!

Hoppa på för nu åker vi! Vem kör förresten?

Jo, det gör ju han

Den lille negerpojken…

Annonser

4 kommentarer

 1. Sme-Pelle skriver:

  Det kommer mera… Bo Kasper Sundström från ” Bo Kaspers orkester” tog också N-Ordet i sin mun när han sjöng Ulf Dagebys låt ”John Carlos” i TV4:s ” Så mycket bättre” den 23/11. Och TV4 visar faktiskt ordet i text i den textade versionen i TV4play! Tur att inte Ken Ring och Titiyo tog illa upp i alla fall…Ulf Dageby och Nationalteatern, Hasse o Tage, Monika Z… och glöm inte Evert! Evert Taube, som ju faktiskt dräper en neger i en av sina texter! Fan, det är ju hela vår musik- och kulturhistoria som måste fönekas! Oj! Jag skrev neger! Det skulle jag ju inte! Förlåt! Det blir nog buren…
  NEGER! NEGER! FÖRLÅT…
  Apropå Evert: ”Hellre snälla svarta barn än vita i Sing-Sing”.
  Hej och tack för mej.
  Siste man(eller kvinna) släcker lågenergilampan som blir lika jävla varm som dom gamla. Kolla själva.
  God natt! Nattsvart? ”Nattmörkt”?

 2. Anders Johansson skriver:

  Jag är inte alltid överens med dina åsikter, men jag måste tillstå att du saknar inte litterär begåvning. Det här inlägget är riktigt bra skrivet och slutet är ju nästa genialiskt. För övrigt beställer jag alltid negerbollar och anger inget annat artistnamn på bakverket. Jag sjunger nationalsången och hissar flaggan så ofta jag vill och jag har aldrig blivit könskvoterad. Den här debatten är som kejsarens nya kläder, den finns bara om vi tror på den själva. Låt folk bråka om sånt här om dom vill, du och jag och lille negerpojken kan ju skratta åt dom.

  • edvinflastrom skriver:

   Tack för kritiken Anders. Nån sa: ”Den som letar efter fel hittar inget annat.” Detsamma gäller för kränkningar. Vill vi hitta dem, så gör vi naturligtvis det. Livet blir aldrig millimeterrättvist.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: