Edvins Kängor

Hem » Uncategorized » Män i kjol

Män i kjol

Kategorier

Annonser

Fastnade framför ett barnprogram på TV ikväll. Det hette Superdräkten och handlade om en liten kille som ville vara som Yohio, en ung artist av obestämbart kön som bland annat varit med i Melodifestivalen. Killen får hjälp av nån sorts transa att sy fruntimmerskläder.

Alltså, en man i kvinnokläder hjälper en ung grabb att fixa flickaktiga kläder med paljetter och glitter. Dessutom får killen instruktioner om hur man går snyggt i högklackat. Barnprogram av idag.

Jo, jag vet vad ni tänker. Det är inte meningen att vi ska tycka det här är konstigt. Men jag gör faktiskt det.

”Håll till godo, här kommer SVT:s barnredaktions bidrag till det politiskt korrekta könlösa samhället! Följ den utstakade vägen. Följ pilarna och vik inte av, för det får man inte.”

Etablissemanget vill att vi ska kunna se män i kjol utan att höja på ögonbrynen. Jag vet att det inte är mina känslor som räknas, men jag kommer ändå att förbehålla mig rätten att tycka det är vidrigt.

Inte för att killen i programmet lär få några större men av det inträffade, men jag tycker SVT bör tänka till ett par gånger innan man gör ett program där man låter en typ 10-årig kille svassa runt i högklackat. Är det värderingar han kan stå för om 5-6 år? Vems är ansvaret? SVT:s?

Jämställdhetsfrågan är het och politiker och media gör allt för att kamma hem PK-poäng, senast i eftermiddags i Radio Kalmar var det dags igen. Om inte företagsledningar och styrelser klarar av uppställda jämställdhetsmål så hotas det med kvotering.

Alltså, jag är inte det minsta emot att kompetenta kvinnor ska beredas plats i företagens ledningsgrupper. Hellre det än inkompetenta män! Och de ska givetvis ha samma lön. Om pappor vill vara hemma med sina barn, så ska de självklart kunna vara det. Men det måste familjerna kunna göra upp själva utan inblandning från klåfingriga politiker. Vi måste också komma ihåg att det alltid kommer att finnas biologiska skillnader mellan könen. Män kommer aldrig att kunna föda barn.

Ja just det. På tal om jämställdhet. Vad säger ni om den här fördelningen? På SV Kalmar Län är en av 17 (knappt 6 %) män! Hoppsan!

Annonser

1 kommentar

  1. Bengt Eurenius skriver:

    ”Är det värderingar han kan stå för om 5-6 år?”. Beror kanske på omgivningens strykjärnstunga fördomar, en sorts oginhet mot både kvinnor och män.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: