Edvins Kängor

Hem » Uncategorized » …än man tidigare trott

…än man tidigare trott

Kategorier

Annonser

Man hör det dagligen. I alla fall flera gånger i veckan. Att forskare kommit fram till att saker och ting förhåller sig annorlunda, än man tidigare trott. Ni vet, ”Ny forskning visar…”

Ändå är vi i Studie-och Utredningssverige jävligt snabba att rätta in oss i leden för att följa forskares råd och rön, bara för att en tid senare få besked om, att det var FEL! Forskarna har hittills ”trott fel”, och nu är det nåt annat som gäller!

Det enda de bevisar, är ju att tidigare generationers forskarinsatser inte varit mycket att hänga i julgranen. Och så ska vi tro, att nu, NU har de äntligen ”hittat rätt”! NU vet vi, vad som gäller.

Pyttsan! Det kommer givetvis nya forskare, som kommer att upptäcka att även dagens forskare haft general-FEL! Fattar ni?

Hur FAAN ska vi veta vilket jävla ben vi ska stå på?

Jävla LEKSTUGEFORSKNING! Utredningar, granskningar och studier om saker som vid närmare eftertanke är mer eller mindre ovidkommande. Hur mycket kostar det? Vem betalar? Det är dags att dessa övervintrande universitetselever kommer ut ur sina klassrum och laboratorier, ut i det som vi vanliga dödliga kallar för verklighet, och börjar bidra till landets BNP. Men det är väl tveksamt om vi kan ha någon nytta av dem utanför universitetens väggar…

Men visst, det är förstås jävligt bekvämt att springa runt i vita rockar och bara behöva bry sig om hur man fixar nästa stipendium. Idag är det naturligtvis enkelt, säg ”miljö”, och plånböckerna öppnar sig.

Ja ja, jag vet väl att det finns forskning som är nödvändig. Men jag ska förklara var mitt forskarförakt kommer ifrån.

För mer än 20 år sedan, hörde jag på radion om en utredning som kostat 30 000 (en spottstyver när det gäller forskaranslag, men det var mycket pengar på den tiden) och sysselsatt två man i sex månader. Utredningen handlade om ullstrumpor. Det enda man kommit fram till, var ”att våta ullstrumpor var obehagligare att ha på sig än torra”.

För helvete! Det, och många andra ämnen som det görs ”studier” på, skulle man kunna fråga en sexåring om, och få samma svar!

Sedan den dagen tänker jag hellre själv än lyssnar på råd och rön från forskare.

Annonser

2 kommentarer

  1. […] larmrapporter om klimatförändring, orsakad av mänsklig aktivitet. Hoppas han har rätt. Nu senast ifrågasatte Edvin i stort sett all forskning och utmålade alla i vita rockar som kostsamma parasiter i samhällets […]

  2. Kenneth Erikson skriver:

    Ja du har så rätt. Vad är det som säger att mänskligheten just nu har kommit på allt och vet sanningen? naturligtvis som du skriver, kommer det nya rön.

    Några frågor man alltid ska ha i minnet och försöka få svar på varje gång man ställs inför något nytt:
    Var, när, hur, varför och vem betalar.

    Tack din gratis slutsats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: