Edvins Kängor

Hem » Uncategorized » FIFA World Cup 2014 Brazil

FIFA World Cup 2014 Brazil

Kategorier

Annonser

Kan tyckas lite sent att skriva om fotbolls-VM nu när det är över för länge sen, men jag måste ändå ta chansen att reflektera lite…

Mitt eget fotbollsintresse ligger troligen en bra bit under genomsnittet, och kunnandet om möjligt ännu lägre. Jag har visserligen spelat fotboll en gång i tidernas begynnelse, men karriären begränsade sig till två träningsmatcher i Kristvalla IK:s dress någon gång under 70-talet.

Den första frågan man fick när man som nykomling äntrade planen var:

-”E du en haoding?”

På detta skulle man givetvis svara ”Ja”, annars var man följaktligen en ”vekling” och hade inte på planen att göra.

När man tittar på matcherna i VM, så är det ganska uppenbart att ovanstående steg numera slopats i dagens fotbollsfostran, för så många fjollor samlade på ett och samma ställe är väl svårt att hitta någon annanstans.

Spelarna verkar betrakta sig själva mer som ömtåliga konstverk än som hårdföra idrottsmän. Det viktigaste verkar vara att det vaxade håret ligger i nån häftig frisyr och att tatueringarna syns tillräckligt bra.

Detta förbannade ”filmande” som de flesta spelarna ägnar sig åt förstärker ju bara ytterligare imagen. Om man ägnade sig åt att spela fotboll i stället för att sträcka båda armarna i luften och försöka få domarens uppmärksamhet och medlidande skulle det ju vara mycket mer sevärt, men i stället för njutbar fotboll så urartade de flesta matcher till patetiska lip-orgier.

Det blir ju bara utomordentligt fånigt när en spelare från vardera lag båda hissar upp armarna och den ena med detta vill säga ”jag gjorde inget!” och den andra ”titta domarn vad dum han var!”

Värst av alla var Fräulein Thomas Annika Müller i Tyska laget, en bedrövlig syn så fort en motspelare kom i närheten av honom.

Någon enstaka gång kunde man dock se en ”fair” kamp om bollen, en fällning, och någon som ramlade utan att sträcka två händer i luften och söka domarens blick. Därefter en sportsligt utsträckt hand för att hjälpa ”offret” upp. Det är riktig fotboll det.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: